Calzone

Calzone 1Calzone 2

 

 

 

 

 

We houden van Italiaans eten. Pizza’s, pasta’s en ook een calzone maak ik liever zelf en vers. Je kunt er eindeloos mee variëren. Laatst kocht ik op de markt een stuk bak chorizo. Iets vettiger dan gewone chorizo, dus lekker om te bakken en te gebruiken in een pasta of een calzone. Om het deeg te maken is het handig om een keukenmachine of broodmachine te gebruiken.

Recept: Calzone

Ingrediënten:

– 225 gram bloem

– 140 ml water

– eetlepel olijfolie

– theelepel zout

– halve theelepel suiker

– 4 gram gist

 

Voor de vulling:

– chorizo

– 2 bosuitjes

– rode ui

– twee middelgrote tomaten

– rode paprika

– teentje knoflook

– tomaten ketchup

– parmezaanse kaas

– peper

– zout

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en kneed het deeg minimaal 15-20 minuten. Laat het daarna ongeveer een uur rijzen. Zet daarna de oven aan op 200 graden om voor te verwarmen. Intussen snijd je de chorizo aan kleine blokjes. Was de paprika, tomaten en bosui. Snijd deze aan kleine stukjes. Ook hak je de knoflook fijn en snijd je halve ringen van de ui. Wok al deze ingrediënten in een pannetje met olie, zodat het even aanbakt en de tomaten zachter worden. Er ontstaat dan al een smeuïge vulling. Als het deeg klaar is, haal je het uit de kom. Strooi bloem over een gladde ondergrond en kneed het deeg nog even goed door. Daarna rol je het uit in een cirkel met een diameter van ongeveer 40 centimeter. Prik gaatjes in het deeg en spuit er wat tomatenketchup over, die je vervolgens met de bolle kant van een lepel verdeeld. Leg daarna de vulling op een helft, maar niet helemaal tot de randen. Iets peper en zout toevoegen (de chorizo is ook al zout, dus wees matig). Rasp er wat Parmezaanse kaas over en vouw de calzone dicht. Leg de randen op elkaar en druk deze met een vork tegen elkaar plat. Zo sluit je de calzone en valt niet alle vulling eruit. Bestrijk de bovenkant van de calzone nog even met olijfolie. Laat de chorizo ongeveer 20-30 minuten in de oven mooi bruin bakken.

Leave a Reply