Opperdoezer ronde met zalm en wortels

Opperdoesjes met zalm en wortelEr zijn weer volop Opperdoezer ronde aardappeltjes te krijgen. Heerlijk zijn ze met roomboter en een lekker stukje vis. Onze dochter is gek op zachte zalm, dus wordt dit een heerlijk smulgerechtje.

Recept: Opperdoezer ronde met zalm en wortels

Ingrediƫnten: (2 personen en de kleine)

– 400 gram Opperdoezer ronde aardappelen

– 3 stukjes zalm

– 400 gram wortels

– stukje roomboter

– peper

– zout

– kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de wortels, was deze en leg ze in een ovenschaal met peper, zout (voor de oudere kindjes) en kaneel. Zet het in de oven en laat 30 minuten garen. Was de aardappels goed onder de kraan, zodat de losse velletjes eraf gaan. Snijd ze door de helft en kook ze in een pan water in 20 minuten gaar. Als de aardappels gaar zijn, doe je een grote klont boter in de pan en laat de aardappels lekker in de boter nagaren en een klein beetje bruin worden. Doe de zalm in een ovenschaaltje met wat peper, zout en olijfolie en zet dit nog even 10 minuten in de oven, totdat het gaar is. Controleer of de wortels gaar zijn en serveer dan alles netjes op het bord. Giet nog de overgebleven gesmolten roomboter uit de pan over de aardappeltjes en wortels…. heerlijk!

 

No Comments

Leave a Reply