Nasi

In 2012 hebNasiben we een reis door China gemaakt. Daar hebben we ontdekt dat de Chinese keuken anders is dan de Europese Chinese keuken in onze restaurants. We hebben de meest exotische producten geproefd en hebben we vooral de kleine lokale restaurantjes erg gewaardeerd. Onze Chinese vrienden zijn momenteel bij ons te gast en het is heel gewoon om rijst bij het ontbijt te serveren. Ik heb me dus gewaagd aan een pan nasi, ook al zal het vast anders smaken dan dat ze gewend zijn. Natuurlijk heb ik mijn dochtertje geen nasi voor ontbijt gegeven, maar ze heeft er ‘s avonds wel lekker van gesmuld.

 

Recept: Nasi

Ingredients:

– Jasmijn rijst (ongeveer 70 gram pp)

– 200 gram peultjes

– 2 bosuitjes

– rode paprika

– 2 teentjes knoflook

– half bakje champignons

– 2 kipfilets

– 4 wortels

– bakje nasi paste

– olijfolie

– peper

– zout

– Chinese 5 spice kruiden

Bereiding:

Zet een pan water op het vuur voor de rijst. Als het water kookt, voeg je de rijst toe en laat dit 8 minuten koken. Vervolgens giet je het af en laat je het in de pan met gesloten deksel nagaren. Vervolgens snijd je de kip in kleine blokjes en wok deze met wat peper, zout (voor de oudere kindjes) en Chinese 5 spices in een pan. Snijd de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn en voeg dit toe. Vervolgens was je de paprika, schil je de wortels en spoel je ze af, Snijd deze ook in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de pan met kip en ui. Was de bosui, veeg de champignons schoon en was de peultjes. Snijd dit in ringetjes en plakjes (behalve de peultjes) en voeg het toe. Laat alles even lekker wokken en proef of het op smaak is. Voeg vervolgens de nasi paste met een klein beetje water toe en laat het geheel nog even 5 minuten sudderen. Schud dan de rijst goed door en voeg het bij de kip en groenten. Hussel het goed door elkaar en laat nog even doorgaren.

Leave a Reply