Koemelkvrije yoghurttaart met perziken

Perzik yoghurttaart

Dit heerlijke frisse taartreceptje heb ik van een vriendin gekregen. Speciaal voor kinderen die allergisch zijn voor koemelk. Zo kunnen ze toch meegenieten van een lekker stukje taart.

Recept: Koemelkvrije yoghurttaart met perziken

Ingrediënten:

– twee grote blikken perziken of ander fruit

– twee bakjes geitenyoghurt (400ml) van bijv Gijs!

– twee pakjes schlagfix van 200 ml

– basterdsuiker

– citroensap

– citroenextract

– koemelkvrije biscuit of biscuitbodem van dr Oetker

– 16 gelatineblaadjes

– 50 gram plantaardige margarine bijv Wajang

Bereiding:

Springvorm bedekken met bakpapier. Koemelkvrije biscuitjes verkruimelen. De boter smelten en de koekkruimels vermengen. Bedek vervolgens de taartbodem met de biscuit- botermengsel. Je moet het goed platdrukken op de bodem, totdat deze helemaal bedekt is. Snijd de perziken in kleine blokjes en leg deze over de biscuitbodem. Schenk het sap in een steelpannetje en zachtjes verwarmen. Daarna 16 gelatineblaadjes in koud water weken. Ondertussen twee bakjes geitenyoghurt van 400 gram in een schaal doen. Drie flinke scheppen basterdsuiker erdoor roeren samen met een flinke scheut citroensap. In de mixer twee pakjes schlagfix  met drie goede scheppen basterdsuiker in de mixer kloppen tot slagroom. Als de slagroom klaar is, de uitgeknepen gelatineblaadjes vermengen met het warme perziksap. Dit warme sap 5 minuten laten afkoelen. Dan een paar lepels van de yoghurtmix erdoor mengen. Goed kijken dat er geen klontjes gelatine meer in zitten. Daarna dit mengsel bij de andere yoghurt doen en roeren. Vervolgens de slagroom erdoor spatelen. Uitschenken in de bakvorm. Een paar uur laten opstijven in de koelkast. De perziken uit het andere blik in schijfjes snijden en hiermee de taart versieren. Je kunt het citroensap ook vervangen voor bijvoorbeeld citroenextract, vanille- of sinaasappelextract.

 

Leave a Reply