Koemelkvrije rijstpudding of -pap

Rijstepap

Vandaag weer een receptje van mijn vriendin voor de kleintjes met een koemelkallergie. Lekker simpel en een heerlijk ontbijtje of om het buikje van de baby nog even goed te vullen voor het slapen gaan.

Recept: Koemelkvrije rijstpudding of -pap 

Ingredi├źnten:

– 200 gram dessertrijst

– 1 liter rijstmelk

– 1 kaneelstokje

– eventueel beetje suiker of rijststroop voor de oudere kindjes.

Bereiding:

Kook de rijstmelk in een pannetje. Als het kookt voeg je de dessertrijst en het kaneelstokje toe. Laat het koken totdat de rijst zacht is geworden en het dik genoeg is voor een pap of pudding (ongeveer 20 minuten).

Ons kleintje houdt van een gevarieerd ontbijt. Ik geef haar ‘s ochtends pap, brood of yoghurt met fruit. Dit receptje is zeker de moeite waard om toe te voegen aan het lijstje van gevarieerde en gezonde ontbijtjes!

 

Leave a Reply