Groenten van de barbecue

Groenten van de barbecue 1

Groenten van de barbecue 2

 

 

 

 

 

 

Onze barbecue staat vaak te branden, zelfs in de winter…. De hamburgers en worstjes zijn lekker, maar wij gebruiken de barbecue vaker om een compleet gerechtje op te bereiden en niet altijd vlees. Vandaag eten we groenten van de barbecue, dit geeft net een andere smaak dan groenten wokken in de pan. Er zijn veel groenten die geschikt zijn, dus ook lekker om te mixen en te variĆ«ren.

Recept: Groenten van de barbecue

Ingrediƫnten (voor 2 personen en de kleine):

– halve courgette

– halve rode paprika

– half bakje kastanje champignons

– halve rode ui

– half bakje koriander

– teentje knoflook

– theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

– olijfolie

– peper

– zout (voor de oudere kindjes)

Bereiding:

Begin met het aansteken van de barbecue. De kooltjes moeten op temperatuur komen, als je je hand erboven kunt houden en niet hoeft weg te trekken omdat het te heet is, dan heeft de barbecue de juiste temperatuur. Je wilt niet dat je groente of vlees aan de buitenkant verbrand en van binnen niet gaar is. Was alle groenten goed onder de kraan. Snijd het in kleine stukjes: courgette in halve plakjes, paprika in kleine blokjes, ui in halve ringen, champignons aan plakjes en de knoflook en koriander hak je fijn. Mix alle groenten door elkaar in een aluminium bakje en doe er een scheutje olijfolie doorheen. Vervolgens breng je het op smaak met de peper, zout en Italiaanse kruiden. Lekker husselen en als de barbecue op temperatuur is zet je het bakje op het rooster. Net als bij het wokken in een pan hussel je de groenten af en toe door elkaar en laat je het ongeveer 10 minuten garen, afhankelijk van de temperatuur van je barbecue en of je een deksel op de barbecue gebruikt.

Leave a Reply