Gamba’s van de barbecue

Na het herfstachtige weer in oGamba's van de bbqnze zomer is het vandaag eindelijk weer heerlijk (barbecue) weer. Een makkelijk en simpel gerecht, maar o zo lekker, is een hele pan vol gamba’s. Lekker met alioli of dijon mayonnaise. Lekker pellen als gezin en onze kleine van een jaar smult er heerlijk in weg.

Recept: Gamba’s van de barbecue

Ingrediƫnten:

– Pak ongepelde tijger garnalen

– Teentje knoflook

– halve citroen

Lekker met stokbrood en een salade.

Bereiding:

Steek de barbecue aan en zorg dat deze een temperatuur van ongeveer 180 graden bereikt. Hak de knoflook fijn. Het makkelijkst is om de gamba’s in een gietijzeren pan te wokken, maar een paella-pan of aluminium bakje werken ook goed. Doe een scheut olijfolie in de pan en laat het heet worden. Voeg dan de gamba’s en knoflook toe. Knijp er een halve citroen over uit en roer goed door de gamba’s zodat ze aan alle kanten helemaal roze kleuren. Als ze gaar zijn, zet je de pan op tafel en is het lekker pellen maar!

Leave a Reply