Broodje avocado

Broodje met avocado

Avocado is een zeer gezond product met goede onverzadigde vetten. Ook bevatten ze veel vezels, wat kan helpen voor kindjes met een moeilijke stoelgang.

Ook zit het nog eens boordevol met vitamines, zoals vitamine B, K en E. Vitamine B zorgt voor een goede stofwisseling en huid. Vitamine K speelt een belangrijke rol in het groeien van de botten (het wordt ook aangeraden door het consultatiebureau om dagelijks vitamine K-druppeltjes aan je kind te geven). Vitamine E beschermt onze cellen tegen schadelijke stoffen.

Regelmatig geef ik onze dochter avocado op brood of gewoon als tussendoortje in kleine stukjes gesneden. Het is wel belangrijk dat de avocado goed rijp is en dus zacht.

Avocado sneller laten rijpen kan in een bruine papieren zak en deze goed dicht te vouwen. Je kunt hier ook een rijpe banaan, appel of tomaat aan toevoegen. De gassen die door het fruit in de papieren zak vrijkomen, bevordert de rijping van de avocado. Het beste is om de gesloten zak op kamertemperatuur op een donkere plek te bewaren. Dus nooit in de koelkast!

Recept: Broodje avocado

Ingrediënten:

– licht volkoren bruin brood

– klein beetje roomboter

– halve geprakte avocado

Dit recept spreekt eigenlijk voor zichzelf. Ik heb gekozen om de korst van het brood af te snijden, omdat de kleine het heerlijk vindt om dit zelf met haar handjes op te snacken. Het broodje niet lang van tevoren besmeren met avocado voordat je het opdient, anders wordt het bruin. In kleine blokjes snijden en klaar!

Leave a Reply