Spaghetti met gamba’s

Spaghetti met gamba's

Vandaag een makkelijk vrijdagavond recept. Het is heerlijk weer, dus lekker buiten eten vanavond. We hebben het weekend al ingeluid met een glaasje Pinot Grigio, dus daar passen wel wat gamba’s bij. Omdat de kleine zo dol is op pasta, maak ik spaghetti met gamba’s. ook een heel makkelijk receptje vandaag, want het buiten zitten met een glaasje wijn bevalt me wel.

Recept: Spaghetti met gamba’s

Ingrediƫnten:

– 200 gram spaghetti

– 200 gram gepelde rauwe gamba’s / garnalen (zak uit de vriezer, ontdooit)

– blikje pomodorini cherry-tomatoes in blik

– handjevol verse basilicum

– beetje peper

– teentje knoflook

– olijfolie

Bereiding:

Zet een pan water op het vuur voor de spaghetti. Voeg wat zout aan het water toe. Intussen pel je de knoflook en hak deze fijn. Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit de knoflook. Voeg de gamba’s toe en bak deze tot ze mooi roze van kleur zijn. Als het water kookt, voeg je de spaghetti toe en laat deze 10 minuten koken. Als de gamba’s roze zijn, voeg je het blikje pomodorini toe. Voeg wat peper toe en laat de gamba’s lekker smoren. Als de pasta gaar is, giet je het af en roer je er wat olijfolie door om plakken te voorkomen. Serveer de spaghetti in een schaal. Giet daarover de gamba-tomatensaus. Garneer het met een handjevol verse basilicum. Makkelijk, snel klaar en heel erg lekker!

Leave a Reply