Aardappelpuree met boontjes en slavink

Ik pAardappelpuree met mosterd, boontjes en slavinkrobeer onze dochter van alles te laten proeven, maar natuurlijk kook ik ook voor haar regelmatig uit de ‘gewone’ Hollandse pot. Vandaag een makkelijk en snel klaar receptje, dat vast niet minder lekker is. Ik probeer er soms wel een extra smaakje aan te geven, dus heb ik een theelepeltje grove mosterd door de aardappelpuree gemixt. Ik heb er zelf ook heerlijk van gesmuld.

Recept: Aardappelpuree met boontjes en slavink

Ingrediënten:

– 2 aardappels

– 50 gram boontjes

– Halve slavink

– boter

– theelepel mosterd

– klein beetje zout vanaf 1 jaar

Bereiding
Schil de aardappels, was deze en kook ze in 15 minuten gaar. Braad de slavink zachtjes in een beetje boter. Dop de boontjes, was deze en snijd in kleine stukjes. Zet ze in een pannetje met water en kook ze in 5-6 minuten gaar. Ik houd zelf van beetgare boontjes, maar voor ons kleintje kook ik ze iets zachter. Als de aardappels gaar zijn, stamp ik het tot een puree, meng het met de braadjus van de slavink en mix er een theelepel mosterd doorheen. Vanaf een jaar kan je er nog een snufje zout aan toevoegen. Onze kleine vindt het erg leuk om de boontjes zelf met haar handjes op te eten. Een prima gerechtje om al vanaf 8 maanden te serveren als je alles lekker klein snijd en mixt, of gedeeltelijk mixt en de boontjes zelf laat eten.

Leave a Reply