Broccoli met kaassaus, aardappeltjes en kip

Broccoli met aardappel, kip en kaassaus

Zelf baby voeding maken is leuk en lekker. Broccoli is erg gezond. Wij eten dit ook regelmatig en je kunt er behoorlijk mee variëren. Voor vanavond gekozen voor de eigenlijk meest simpele variant.

 

Recept: Broccoli met kaassaus, aardappeltjes en kip

Ingrediënten:

– een paar roosjes broccoli

– een aardappel

– kwart stukje kipfilet

– klein uitje

– klontje boter

– half kopje melk

– 20 gram jonge geraspte kaas

– kleine eetlepel bloem

– peper

Was de broccoli goed en snijd er kleine roosjes van. Schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Zet twee pannetjes water op het vuur en kook de broccoli en aardappeltjes. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak dit langzaam in een pannetje met een beetje boter. Voeg hier een klein gesnipperd uitje aan toe. Vervolgens pak je een steelpannetje voor de kaassaus. Hiervoor smelt je de boter en voeg bloem toe, zodat er een roux ontstaat. Voeg beetje bij beetje de melk toe, zodat je een lekkere gebonden saus hebt. Voeg wat peper toe en als laatste meng je de geraspte kaas er door. Serveer alles op een bord en giet de kaassaus over de broccoli en eventueel de aardappeltjes.

Dit gerechtje is prima al vanaf 6 maanden te eten, als het wat fijner wordt geprakt en de kipfilet in kleine stukjes er door wordt gemengd. Het is wel afhankelijk wat je kleine al gewend is om te eten. Wij zijn vroeg begonnen met het aanbieden van stukjes.

Leave a Reply