Tagliatelle met vis en groenten

Tagliatelle met vis en groenten

Vandaag een mediterraans zomergerechtje met tagliatelle en groenten. Ik vind het heerlijk om zelf pasta te draaien, maar vandaag heb ik het vers in de supermarkt gekocht. Gedroogde pasta kan natuurlijk ook, maar toch proef je het verschil met verse pasta. Ons pastamonster vindt het heerlijk, dus koken met gegarandeerd succes geeft toch veel voldoening.

Recept: Tagliatelle met vis en groenten

Ingrediënten: (op basis van 2 personen en de kleine)

– 200 gram verse pasta (of gedroogd)

– drie middelgrote tomaten

– halve courgette

– klein beetje (handjevol) prei

– halve paprika

– 2 teentjes knoflook

– 2 pangafilets

– Bakje spekjes (mijn dochter van een jaar eet dit wel, maar niet te veel, ik ‘vis’ het meeste uit haar bord)

– Italiaanse kruiden

– beetje Parmezaanse kaas geraspt

– halve citroen

– peper

– zout (voor de oudere kindjes)

– olijfolie

– klontje boter

Bereiding:

Zet een pan water op het vuur voor de pasta en voeg zout toe. Was de tomaten, courgette en paprika goed onder de kraan. Snijd de tomaten in kwart parten. Snijd de paprika in kleine blokjes, Snijd de courgette in halve plakjes en als laatste de prei in halve ringen. Vervolgens hak je de knoflook fijn. Dep de pangafilets droog en strooi hier peper en wat zout over. Wok de groenten in een wokpan samen met de knoflook in een scheutje olijfolie en breng tevens op smaak met peper, beetje zout en Italiaanse kruiden. Bak de spekjes uit en als deze klaar zijn, laat je ze uitlekken en voeg je ze toe aan de groenten. Bak de vis in een klontje boter op middelhoog vuur gaar. Ook de vis breng je op smaak met wat peper en zout. Als het water kookt voeg je de pasta toe. Laat dit ongeveer 4-5 minuten koken. Al dente vinden we lekker, maar voor de kleintjes is dit vaak net nog te hard. Als de pasta gaar is, giet je deze goed af en meng je er een scheut olijfolie door voor de smaak en tegen het plakken. Serveer op het bord, met daarover een schep groenten met spekjes. Dan leg je de vis er op, strooi je er Parmezaanse kaas over en knijp je er iets citroensap over.

Leave a Reply