Zachte polenta met groenten en kabeljauw

Polenta koken In Zuid Afrika heb ik voor het eerst kennis gemaakt met polenta. Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van griesmeel en mais. Je kunt het als een soort pap eten, maar ook op laten stijven en vervolgens in plakken grillen. In Nederland niet heel erg bekend, maar vreselijk lekker. Vandaag ga ik als baby hapje een zachte polenta maken.

Recept: Zachte polenta met groenten en kabeljauw

Ingrediënten:

– 50 gram polenta

– cherrytomaatjes uit blik (Cirio Pomodorini cherrytomatoes)

– klein stukje courgette (kwart)

– 2 worteltjes

– 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

– peper

– half stukje kabeljauw

– boter

– olijfolie

Bereiding:

Schil de wortels, was deze en snijd aan klein plakjes. Deze kook je even een paar minuten voor, in een pannetje met water (ongeveer 5-8 minuten). Was de courgette en snijd deze aan kleine stukjes. Wok de groenten in een pannetje met een beetje olijfolie en voeg daar een paar cherrytomaatjes aan toe en een beetje tomatensaus uit het blikje. De groenten wat op smaak brengen met een beetje peper. Intussen smelt je de boter en laat je de vis langzaam garen met een beetje peper. Kook de polenta in 200 ml water. Blijf goed roeren met een pollepel, totdat het gaar wordt en dik wordt. Als het te dik wordt, water toevoegen. Er moet een lekkere smeuïge pap ontstaan. Laat het ongeveer een kleine 10 minuten koken. Als het gaar is, draai je het vuur uit en voeg je de geraspte kaas erdoor. Goed roeren, zodat de kaas lekker versmelt in de polenta. Proef de polenta of je de kaas proeft en doe er een klein scheutje olijfolie of een klein klontje boter doorheen. Vervolgens de groenten erover en leg het stukje kabeljauw er op.

Leave a Reply