Groenten uit de oven

Groenten uit de oven

Vandaag maak ik een gerechtje met bataat oftewel zoete aardappel. Dit is bijna het favoriet in elk baby hapje. In Zuid Afrika is het een typisch zondagsgerechtje genaamd roast veggies, vaak gegeten in combinatie met kip uit de oven (roast chicken). Ik vind het zelf heerlijk en maak het graag voor zowel zomer als winter.

 

Recept: Groenten uit de oven

Ingrediënten:

– zoete aardappel

– halve paprika

– kwart stukje venkel

– kwart stukje courgette

– handjevol verse basilicum

– olijfolie

– peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was alle groenten goed en snijd dit aan kleine stukjes. Schil de zoete aardappel, was deze en snijd hier kleine reepjes van. Doe alle ingrediënten in een ovenschaal en giet er een scheut olijfolie over en strooi er een beetje peper over. Het gerechtje moet ongeveer 30 minuten garen in de oven, totdat de aardappel zacht is geworden. Als het gaar is, maar je het af door er wat verse basilicum aan toe te voegen.

Leave a Reply