Fish and chips

Als we geFish and chipsen tijd hebben om te koken, eten we wel eens een patatje van de snackbar om de hoek. We geven de kleine wel eens een patatje om op de knabbelen en ze vindt het heerlijk. Toch is het erg ongezond en willen we haar nog geen zoute en vette voeding voorschotelen. Daarom frituur ik de aardappeltjes vandaag zelf en serveer ik er een gefrituurd visje bij. Fish and chips, een Engels receptje.

Recept: Fish and chips

– Kabeljauwfilet

– 2 aardappels

– 1 geklutst ei

– bloem

– paneermeel

– peper

– zonnebloemolie

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes. Was ze dan in een kom met water en droog ze goed af in een schone theedoek om het zetmeel eraf te wassen. Strooi wat peper over de vis en snijd deze aan grove stukjes. Kluts het ei in een bakje. Neem een ovenschaal en strooi bloem en paneermeel over de vis en voeg het eitje toe. Hussel het goed door elkaar zodat de bloem en paneermeel blijft plakken aan de vis. Zet twee pannen op het vuur (het liefst met een dikke bodem zodat de hitte goed kan verspreiden). Doe hier een flinke laag olie in. Laat de olie heet worden. Je kunt testen of het heet genoeg is, door een klein stukje aardappel er in te leggen. Als het gaat sissen, is het heet genoeg. Leg de aardappel en vis in de olie en bak je bruin. Keer het na ongeveer 5 minuten om en laat de andere kant ook goed bruin worden. Neem het met een schuimspaan uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.

Leave a Reply