Pasta Carbonara

Pasta met champignons en roomVandaag weer met verse pasta gekookt. Omdat ik de vorige keer bolletjes pastadeeg heb ingevroren, kon ik nu heel snel een verse pasta draaien. Wij zijn gek op pasta Carbonara. Ik maak het met verschillende soorten paddestoelen, maar net wat op dat moment het budget toelaat. Vandaag alleen kastanje champignons gebruikt, maar het is ook lekker om een mix te gebruiken met oesterzwammen, etc.

Nog even voor een snel recept voor de pastadeeg: ik gebruik 500 gram tipo 00 bloem en 5 eieren. Ik gebruik een keukenmachine om het te kneden. Je kan ook een mixer met deeghaken gebruiken, een broodmachine of natuurlijk met de handjes kneden. Als je vers maakt, dan wel het deeg minimaal een half uur in de koelkast af laten koelen voordat je gaat draaien. Van dit deeg maak ik vier kleine bolletjes om in te vriezen. Een bolletje is dan voldoende voor twee personen (de kleine eet hier ook van mee).

Recept: Pasta Carbonara

Ingrediënten:

– verse pastadeeg (gedroogd kan natuurlijk ook heel goed, bijvoorbeeld tagliatelle)

– twee grote eetlepels creme fraiche

– half bakje kastanje champignons

– bakje spekreepjes

– geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino kaas

– olijfolie

– peper

Bereiding:

Draai de pasta met een pasta machine tot tagliatelle en hang het op een rekje te drogen. Zet een pannetje met water op het vuur en breng het aan de kook. Veeg intussen met een borsteltje de champignons schoon en snijd deze aan plakjes. Bak de spekjes in een pannetje zonder olie of boter. Als het water kookt, voeg je de pasta toe en laat deze ongeveer 5 minuten koken. Voeg dan de champignons bij de spekreepjes in het pannetje en bak deze 5 minuten mee. Als de pasta gaar is, afgieten en er een scheutje olijfolie doormengen. Dit even goed door elkaar roeren. Vervolgens de spekjes en champignons erdoor mengen. Daarna meng je de creme fraiche er door tot er een soort sausje ontstaat. Het is maar net wat je lekker vindt; ik houd zelf niet zo van droge pasta, het moet wel wat smeuïg zijn. Opdienen op het bord en de geraspte kaas erover strooien.

De kleine heeft ook lekker van de spekjes gegeten, maar te hard gebakken kon ze moeilijk wegkrijgen. Ik heb dus een klein selectie gemaakt van de spekjes en niet alles gegeven wat in haar bordje lag.

 

Leave a Reply